gasztrocsoda

gasztrocsoda

Földimogyoróvajas keksztekercs (laktózmentes)

2018. május 04. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz

2 ek. kakaópor (cukrozatlan)

20 dkg cukor

3,5 dl rizstej

Töltelék:

7 ek. földimogyoróvaj 

Díszítés:

1 púpos ek. földimogyoróvaj

3 dkg földimogyoró apróra vágva

A darált háztartási kekszet összekeverjük a cukorral és a kakaóval, végül hozzáadjuk a rizstejet. Kézzel jól összegyúrjuk, és sütőpapírra borítjuk, sodrófával minél vékonyabbra nyújtjuk. (A tésztát akár ketté is oszthatjuk, hogy két tekercs legyen belőle - ha valaki a vékonyabb kekszes réteget kedveli.)  Rákanalazzuk a földimogyoró krémet, késsel egyenletesen szétkenjük, majd óvatosan a sütőpapír segítségével feltekerjük, földimogyoróvajjal vékonyan megkenjük és megszórjuk apróra vágott földimogyoróval. Pár órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hidegen szeleteljük, tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8113889608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása