gasztrocsoda

gasztrocsoda

Földimogyorós keksz (gluténmentes)

2018. február 17. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg zöldbanánliszt

7 dkg kókuszcukor

5 dkg földimogyoró

8 dkg vaj

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 tk. kakaó (cukrozatlan)

1 kk. sütőpor

A vajat megolvasztjuk és picit hűlni hagyjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk. Az összes száraz hozzávalót összekeverjük egy közepes méretű tálban, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és tojást. Alaposan összegyúrjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tésztából kis golyókat formázunk, majd tepsibe téve lelapítjuk és szívecske szaggató formát rányomjuk, a leeső részeket leszedjük. Készíthetjük úgy is, hogy a kis golyókat lelapítás után villa hegyét kereszt irányba, kétszer belenyomva díszítjük. 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1913677782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása