gasztrocsoda

gasztrocsoda

Görög stílusú sárgarépás pizza (gluténmentes)

2018. május 17. - gasztrocsoda

Hozzávalók kb. 25 cm átmérőjű pizzalaphoz:

20 dkg reszelt sárgarépa

2 dkg vaj + egy pici a tepsi kikenéséhez

2 ek. víz

csipet só

késhegynyi bors

2 púpos ek. kölesliszt

1 tojás

5 dkg feta vagy krémfehérsajt

Feltét:

1 ek. tejföl

3 szelet fekete erdei sonka

3 dkg feta vagy krémfehérsajt

1 db paradicsom

5-6 db fekete olívabogyó

A reszelt sárgarépát egy teflon serpenyőben a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál vizet és a fűszereket, 5 percig kevergetjük, pároljuk. A feta vagy krémfehérsajtot villával összetörjük, elkeverjük a tojással, majd beletesszük a párolt sárgarépát, végül a köleslisztet. A tepsit kikenjük vajjal, és kör alakban villával eligazítjuk a répás tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük. Tetejét megkenjük tejföllel, paradicsom karikákkal és feldarabolt olívabogyóval körberakjuk, rászórjuk a felkockázott sajtot, a sonkát kézzel kicsit széttépkedjük és rátesszük. Visszatoljuk a pizzát a sütőbe még 8-10 percre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr613966130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása