Hozzávalók kb. 25 cm átmérőjű pizzalaphoz:
20 dkg reszelt sárgarépa
2 dkg vaj + egy pici a tepsi kikenéséhez
2 ek. víz
csipet só
késhegynyi bors
2 púpos ek. kölesliszt
1 tojás
5 dkg feta vagy krémfehérsajt
Feltét:
1 ek. tejföl
3 szelet fekete erdei sonka
3 dkg feta vagy krémfehérsajt
1 db paradicsom
5-6 db fekete olívabogyó
A reszelt sárgarépát egy teflon serpenyőben a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál vizet és a fűszereket, 5 percig kevergetjük, pároljuk. A feta vagy krémfehérsajtot villával összetörjük, elkeverjük a tojással, majd beletesszük a párolt sárgarépát, végül a köleslisztet. A tepsit kikenjük vajjal, és kör alakban villával eligazítjuk a répás tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük. Tetejét megkenjük tejföllel, paradicsom karikákkal és feldarabolt olívabogyóval körberakjuk, rászórjuk a felkockázott sajtot, a sonkát kézzel kicsit széttépkedjük és rátesszük. Visszatoljuk a pizzát a sütőbe még 8-10 percre.