Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
1 púpos ek. kókuszliszt
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tej
1 dl víz
1 csapott kk. sütőpor
1 csapott kk. szódabikarbóna
csipet só
olaj a sütéshez
Csokiszósz:
10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú, ecuadori, Lidl)
+ 1 kocka étcsokoládé a díszítéshez
5 dkg vaj
Gesztenyekrém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
1 ek. rumaroma
Az összes száraz hozzávalót összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk picit hűlni, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk a tejjel együtt, végül belekeverjük a tojásokat, és a vizet. Kézi habverővel simára keverjük. A gofrisütőt (kör alakú) bekapcsoljuk, amikor már forró megkenjük olajjal és egy merőkanálnyi tésztát teszünk bele. A gofrisütő fajtájától függően - az enyém zölden világít ha kész - 4-5 percig sütjük, aranybarnára. Falapáttal vesszük ki óvatosan, mert ez egy puha-omlós tészta. A torta 5+1 gofriból fog állni. Minden gofrit külön-külön tányérra teszünk, amikor kisült. Miközben sülnek a gofrik, elkészítjük a csokiszószt: egy kisebb edényben a vajat elkezdjük olvasztani, és hozzáadjuk az étcsokoládé kockákat, amikor az egész felolvadt, kész is. 5 db gofri tetejét megkenjük vele, kb. 1-1 evőkanál jut egy gofrira - és hűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy a csoki rádermedjen a gofrira. Eközben a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát simára keverjük a megolvasztott vajjal és a rumaromával - egy homogén, jól kenhető krémet kapunk. A csokis gofrik tetejét megkenjük 1-1 evőkanálnyi gesztenyés krémmel - úgy gazdálkodjunk a krémmel, hogy egy evőkanálnyi maradjon a torta tetejét alkotó 6. gofrira. Miután kész az öt gofri, rajta a csoki és a gesztenyés krém, egymásra tesszük, és az utolsó tetejére jön a 6. gofri, amelynek a tetejét megkenjük a maradék gesztenyés krémmel. Egy kocka apróra vágott étcsokival díszítjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.