gasztrocsoda

gasztrocsoda

Bögrés - mákos süti citromos mascarpone krémmel (gluténmentes)

2018. április 17. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

1 bögre zöldbanánliszt

1 bögre darált mák

1 bögre cukor

1 bögre tej

fél csomag sütőpor

1 tojás

1 citrom reszelt héja

1 kk. fahéj

10 dkg vaj

+pici vaj és zöldbanánliszt a formához

Krémhez:

250 gramm mascarpone

100 gramm natúr joghurt

1 citrom leve

1 ek. cukor

Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást, a megolvasztott, szobahőmérsékletű vajat és a reszelt citromhéjat. Kézi habverővel egyenletesen elkeverjük és beleöntjük a tepsibe, 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét simára keverjük egy citrom levével, a joghurttal és a cukorral. Amikor a mákos tészta kisült, kihűlt, megkenjük a krémmel a tetejét és pár órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük citrom darabokkal. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6513841740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása