Hozzávalók:
1 bögre zöldbanánliszt
1 bögre darált mák
1 bögre cukor
1 bögre tej
fél csomag sütőpor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 kk. fahéj
10 dkg vaj
+pici vaj és zöldbanánliszt a formához
Krémhez:
250 gramm mascarpone
100 gramm natúr joghurt
1 citrom leve
1 ek. cukor
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást, a megolvasztott, szobahőmérsékletű vajat és a reszelt citromhéjat. Kézi habverővel egyenletesen elkeverjük és beleöntjük a tepsibe, 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét simára keverjük egy citrom levével, a joghurttal és a cukorral. Amikor a mákos tészta kisült, kihűlt, megkenjük a krémmel a tetejét és pár órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük citrom darabokkal. Hidegen tálaljuk.