Hozzávalók:
a torta alapja zöldbanánlisztből készült brownie - lásd következő blogbejegyzést
pici vaj a tortaforma kikenéséhez
Krémhez:
250 gramm mascarpone
100 gramm tejföl
50 gramm porcukor
20 gramm étkezési keményítő
2 tojás
Tetejére 2-3 ek. nutella, egy marék földmogyoró apróra vágva
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát pici vajjal kikenünk, belemorzsoljuk a brownie-t, majd lenyomkodjuk. A krém összes hozzávalóját gépi habverővel simára keverjük és ráöntjük a brownie-s alapra. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük: 160 fokon sütjük 10 percig, majd 130 fokon 40-50 percig. A formában hagyjuk kihűlni, a kapcsos részt levesszük, tetejét megkenjük nutellával, és megszórjuk apróra vágott földimogyoróval. Pár órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk. Ízlés szerint a krém rész lehet magasabb a brownie részhez képest, akkor a krém hozzávalóinak mennyiségét duplázzuk meg.