gasztrocsoda

gasztrocsoda

Nutellás sajttorta (gluténmentes)

2018. március 24. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

a torta alapja zöldbanánlisztből készült brownie  - lásd következő blogbejegyzést

pici vaj a tortaforma kikenéséhez

Krémhez:

250 gramm mascarpone

100 gramm tejföl

50 gramm porcukor

20 gramm étkezési keményítő

2 tojás

Tetejére 2-3 ek. nutella, egy marék földmogyoró apróra vágva

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát pici vajjal kikenünk, belemorzsoljuk a brownie-t, majd lenyomkodjuk. A krém összes hozzávalóját gépi habverővel simára keverjük és ráöntjük a brownie-s alapra. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük: 160 fokon sütjük 10 percig, majd 130 fokon 40-50 percig. A formában hagyjuk kihűlni, a kapcsos részt levesszük, tetejét megkenjük nutellával, és megszórjuk apróra vágott földimogyoróval. Pár órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk. Ízlés szerint a krém rész lehet magasabb a brownie részhez képest, akkor a krém hozzávalóinak mennyiségét duplázzuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8413777008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása