gasztrocsoda

gasztrocsoda

Édesburgonyás puha keksz (gluténmentes)

2018. április 24. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

15 dkg édesburgonya (meghámozva, felkockázva)

3 ek. kölesliszt

2 ek. kókuszliszt

2 ek. cukor

1 ek. csokicsepp (vagy apróra vágott magas kakaó tartalmú étcsoki)

1 tojás

1 cs. vaníliás cukor

késhegynyi sütőpor

Az édesburgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük, villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni. Egy közepes méretű tálba tesszük az összetört édesburgonyát és hozzáadjuk a tojást, alaposan elkeverjük, majd belekanalazzuk mindkét lisztet, cukrot. Végül hozzáadjuk a sütőport és az étcsoki darabokat, laza mozdulatokkal összeforgatjuk és 10 percet állni hagyjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztából kis golyókat formázunk, és egy nagy tepsibe tesszük, lelapítjuk őket. 175 fokon 8-10 percig sütjük, amikor a széle aranybarna, jó is. A  tepsiben hagyjuk kihűlni, és kés segítségével levesszük a tepsiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3113858904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása