Hozzávalók:
15 dkg édesburgonya (meghámozva, felkockázva)
3 ek. kölesliszt
2 ek. kókuszliszt
2 ek. cukor
1 ek. csokicsepp (vagy apróra vágott magas kakaó tartalmú étcsoki)
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi sütőpor
Az édesburgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük, villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni. Egy közepes méretű tálba tesszük az összetört édesburgonyát és hozzáadjuk a tojást, alaposan elkeverjük, majd belekanalazzuk mindkét lisztet, cukrot. Végül hozzáadjuk a sütőport és az étcsoki darabokat, laza mozdulatokkal összeforgatjuk és 10 percet állni hagyjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztából kis golyókat formázunk, és egy nagy tepsibe tesszük, lelapítjuk őket. 175 fokon 8-10 percig sütjük, amikor a széle aranybarna, jó is. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és kés segítségével levesszük a tepsiről.