Hozzávalók 22 darabhoz:
13 dkg zöldbanánliszt
7 dkg cukor
1,25 dl tej
2 tojás
3 ek. olaj
1 tk. sütőpor
olaj a sütéshez
Rózsaszín máz:
13 ek. porcukor
2 ek. víz és 1 ek. céklalé
Díszítéshez színes cukorkák
A tojásokat kézi habverővel simára keverjük a tejjel, olajjal, majd hozzáadjuk zöldbanánlisztet, cukrot, sütőport. Negyed órára hűtőbe tesszük. A mini donut sütőt bekapcsoljuk, felmelegítjük, a formákat olajjal kikenjük és belekanalazzuk a tésztát a peremig. 7 percig sütjük őket, amikor aranybarna az alja, jó. Míg sülnek a fánkok, elkészítjük a mázat: a porcukrot simára keverjük a vízzel és a céklalével (kis darab céklát meghámozunk, lereszelünk, összekeverjük egy-két evőkanál vízzel, szűrőkanálon átnyomkodjuk és kész lé :). Ha fehér mázat szeretnénk, a céklalé helyett használjunk vizet. Ízlés szerint készíthetünk akár csokimázat is. A mázba mártjuk a fánkokat és színes cukrokkal díszítjük.