gasztrocsoda

gasztrocsoda

Mini donut (gluténmentes)

Zöldbanánlisztből készült fánkok

2018. március 07. - gasztrocsoda

Hozzávalók 22 darabhoz:

13 dkg zöldbanánliszt

7 dkg cukor

1,25 dl tej

2 tojás

3 ek. olaj

1 tk. sütőpor

olaj a sütéshez

Rózsaszín máz:

13 ek. porcukor

2 ek. víz és 1 ek. céklalé

Díszítéshez színes cukorkák

A tojásokat kézi  habverővel simára keverjük a tejjel, olajjal, majd hozzáadjuk zöldbanánlisztet, cukrot, sütőport. Negyed órára hűtőbe tesszük. A mini donut sütőt bekapcsoljuk, felmelegítjük, a formákat olajjal kikenjük és belekanalazzuk a tésztát a peremig. 7 percig sütjük őket, amikor aranybarna az alja, jó. Míg sülnek a fánkok, elkészítjük a mázat: a porcukrot simára keverjük a vízzel és a céklalével (kis darab céklát meghámozunk, lereszelünk, összekeverjük egy-két evőkanál vízzel, szűrőkanálon átnyomkodjuk és kész lé :). Ha fehér mázat szeretnénk, a céklalé helyett használjunk vizet. Ízlés szerint készíthetünk akár csokimázat is. A mázba mártjuk a fánkokat és színes cukrokkal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3713721530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása