Hozzávalók 10 darabhoz:
10 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg aszalt vörösáfonya + pár darab a díszítéshez
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
Krém:
1 cs. vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)
4 dl tej
3 ek. cukor
A vajat megolvasztjuk, majd az áfonyát a vajjal összeturmixoljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és hozzáöntjük a vajas áfonyaszószt, végül beletesszük a tojás sárgáját. Kézzel alaposan összedolgozzuk, és a tésztával kibéleljük a kosár formákat. 180 fokon 8-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, utána lefordítva, megütögetve kiesik a formából a kosár. A pudingport kézi habverővel simára keverjük a cukorral és tejjel, és sűrűre főzzük. Megtöltjük a pudinggal a kosarakat, tetejüket megszórjuk apróra vágott vörösáfonyával.