gasztrocsoda

gasztrocsoda

Vörösáfonyás linzerkosárkák

2018. március 24. - gasztrocsoda

Hozzávalók 10 darabhoz:

10 dkg liszt

10 dkg vaj

5 dkg porcukor

5 dkg aszalt vörösáfonya + pár darab a díszítéshez

1 tojássárgája

1 cs. vaníliás cukor

Krém:

1 cs. vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)

4 dl tej

3 ek. cukor

A vajat megolvasztjuk, majd az áfonyát a vajjal összeturmixoljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és hozzáöntjük a vajas áfonyaszószt, végül beletesszük a tojás sárgáját. Kézzel alaposan összedolgozzuk, és a tésztával kibéleljük a kosár formákat. 180 fokon 8-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, utána lefordítva, megütögetve kiesik a formából a kosár. A pudingport kézi habverővel simára keverjük a cukorral és tejjel, és sűrűre főzzük. Megtöltjük a pudinggal a kosarakat, tetejüket megszórjuk apróra vágott vörösáfonyával.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6013777096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása