gasztrocsoda

gasztrocsoda

Brownie zöldbanánlisztből (gluténmentes)

2018. március 24. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

12 dkg étcsokoládé (70%-os ecuadori, Lidl)

10 dkg vaj + pici a forma kikenéséhez

10 dkg zöldbanánliszt

20 dkg kókuszcukor

3 tojás

2 cs. vaníliás cukor

1 csipet só

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. Egy kisebb edényben a vajat elkezdjük olvasztani, majd hozzáadjuk az apróra tört étcsokit, amikor az egész felolvadt, lehúzzuk a tűzről. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, tojással, majd hozzáöntjük a vajas étcsokit. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a kivajazott tortaformába öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, szeleteljük. Vanília fagylalttal tálaljuk, vagy használhatjuk sajttorta alapnak (lásd Nutellás sajttorta blogbejegyzést).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3213777072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása