Hozzávalók:
12 dkg étcsokoládé (70%-os ecuadori, Lidl)
10 dkg vaj + pici a forma kikenéséhez
10 dkg zöldbanánliszt
20 dkg kókuszcukor
3 tojás
2 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. Egy kisebb edényben a vajat elkezdjük olvasztani, majd hozzáadjuk az apróra tört étcsokit, amikor az egész felolvadt, lehúzzuk a tűzről. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, tojással, majd hozzáöntjük a vajas étcsokit. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a kivajazott tortaformába öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, szeleteljük. Vanília fagylalttal tálaljuk, vagy használhatjuk sajttorta alapnak (lásd Nutellás sajttorta blogbejegyzést).