gasztrocsoda

gasztrocsoda

Mascarponés - nutellás torta (gluténmentes)

2018. április 08. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

6 tojás

6 ek. zöldbanánliszt

6 ek. cukor

2 ek. kakaópor (cukrozatlan, magas kakaótartalmú)

csipet só

Krémhez:

25 dkg mascarpone

2 dl Hulala habalapanyag (habtejszín)

2 ek. nutella + pici a díszítéshez

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk és megszórjuk zöldbanánliszttel). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk. Majd folyamatos keverés/habverőzés közben hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot, utána a tojások sárgáját, aztán evőkanalanként a lisztet, végül a kakaóport. Amikor kész a tészta, akkor állítjuk le a habverőt, és azonnal a tepsibe öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük (tűpróba). Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet: a habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a nutellát - simára keverjük a gépi habverővel. A kisült, kihűlt piskóta lapot három részre vágjuk, téglalap alakúra. A lapokat megkenjük a nutellás krémmel, egymásra tesszük és befedjük. Egy teáskanálnyi nutellát zacskóba teszünk, a zacskó csücskére pici lyukat vágunk és tetszőleges mintát nyomunk a torta tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4013817464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása