Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. zöldbanánliszt
6 ek. cukor
2 ek. kakaópor (cukrozatlan, magas kakaótartalmú)
csipet só
Krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala habalapanyag (habtejszín)
2 ek. nutella + pici a díszítéshez
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk és megszórjuk zöldbanánliszttel). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk. Majd folyamatos keverés/habverőzés közben hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot, utána a tojások sárgáját, aztán evőkanalanként a lisztet, végül a kakaóport. Amikor kész a tészta, akkor állítjuk le a habverőt, és azonnal a tepsibe öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük (tűpróba). Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet: a habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a nutellát - simára keverjük a gépi habverővel. A kisült, kihűlt piskóta lapot három részre vágjuk, téglalap alakúra. A lapokat megkenjük a nutellás krémmel, egymásra tesszük és befedjük. Egy teáskanálnyi nutellát zacskóba teszünk, a zacskó csücskére pici lyukat vágunk és tetszőleges mintát nyomunk a torta tetejére.