gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kelbimbóval töltött fasírt muffin

2018. március 07. - gasztrocsoda

Hozzávalók 9 darabhoz:

25 dkg darált sertéshús

2 db zsemle

1 tojás

1 kk. só

1 kk. őrölt piros paprika

1 kk. vegeta

késhegynyi bors

9 db kelbimbó

1 kk. vegeta a kelbimbó főzővízébe

olaj a forma kikenéséhez

A két zsemlét pár percre vízbe áztatjuk, majd kézzel alaposan kifacsarjuk. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, tojással és a zsemlékkel és negyed órára hűtőbe tesszük. A kelbimbókat megtisztítjuk, külső leveleit leszedjük, és kb. egy liter forrásban lévő vízbe tesszük, beleszórjuk a kávéskanálnyi vegetát és 3 percig főzzük, utána leszűrjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kilenc muffin mélyedést kikenünk pici olajjal, és megtöltjük a darált húsos masszával, mindegyik közepébe egy kelbimbót nyomunk. Az üres muffin mélyedéseket töltsük meg félig vízzel. 180 fokon 25-30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni a fasírtokat, majd kanállal körbelazítjuk és kiemeljük őket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7913721440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása