Hozzávalók 9 darabhoz:
25 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
1 tojás
1 kk. só
1 kk. őrölt piros paprika
1 kk. vegeta
késhegynyi bors
9 db kelbimbó
1 kk. vegeta a kelbimbó főzővízébe
olaj a forma kikenéséhez
A két zsemlét pár percre vízbe áztatjuk, majd kézzel alaposan kifacsarjuk. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, tojással és a zsemlékkel és negyed órára hűtőbe tesszük. A kelbimbókat megtisztítjuk, külső leveleit leszedjük, és kb. egy liter forrásban lévő vízbe tesszük, beleszórjuk a kávéskanálnyi vegetát és 3 percig főzzük, utána leszűrjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kilenc muffin mélyedést kikenünk pici olajjal, és megtöltjük a darált húsos masszával, mindegyik közepébe egy kelbimbót nyomunk. Az üres muffin mélyedéseket töltsük meg félig vízzel. 180 fokon 25-30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni a fasírtokat, majd kanállal körbelazítjuk és kiemeljük őket.