gasztrocsoda

gasztrocsoda

Joghurtos - citromos muffin

2018. február 23. - gasztrocsoda

Hozzávalók 8 darabhoz:

20 dkg zabpehely (aprószemű)

10 dkg cukor

10 dkg vaj

2 tojás

1 citrom leve és reszelt héja

1 kis poharas joghurt (150 gramm)

1 kk. szódabikarbóna

1 késhegynyi sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zabpelyhet porrá őröljük (aprító gépben). Két tálra lesz szükség. Az egyikbe tesszük az összes száraz alapanyagot, kanállal összeforgatjuk. A másikban simára keverjük a tojásokat a joghurttal, a citrom levével, héjával, és az olvasztott vajjal. A joghurtos krémet a száraz alapanyagokhoz öntjük, egyenletesen összekeverjük. A muffin sütő 8 mélyedését kibéleljük muffin papírral, belekanalazzuk a tésztát. Az üresen maradt mélyedéseket félig megtöltjük vízzel, és a mehet a sütőbe :) 170 fokon 25-30 percig sütjük (tűpróba).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3213691608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása