Hozzávalók 8 darabhoz:
20 dkg zabpehely (aprószemű)
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojás
1 citrom leve és reszelt héja
1 kis poharas joghurt (150 gramm)
1 kk. szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zabpelyhet porrá őröljük (aprító gépben). Két tálra lesz szükség. Az egyikbe tesszük az összes száraz alapanyagot, kanállal összeforgatjuk. A másikban simára keverjük a tojásokat a joghurttal, a citrom levével, héjával, és az olvasztott vajjal. A joghurtos krémet a száraz alapanyagokhoz öntjük, egyenletesen összekeverjük. A muffin sütő 8 mélyedését kibéleljük muffin papírral, belekanalazzuk a tésztát. Az üresen maradt mélyedéseket félig megtöltjük vízzel, és a mehet a sütőbe :) 170 fokon 25-30 percig sütjük (tűpróba).