gasztrocsoda

gasztrocsoda

Édesburgonya nudli

2018. április 28. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

25 dkg meghámozott, felkockázott édesburgonya

15 dkg liszt

1 ek. útifűmaghéj

1 tk. házi sertészsír (helyettesíthető vajjal, vagy kókuszzsírral)

1 tojás

csipet só

+liszt a nyújtáshoz, formázáshoz

+1 tk. olaj a forrásban lévő vízbe

Beforgatáshoz: 2 dkg vaj, és egy citrom reszelt héja

Szóráshoz darált mák és porcukor

A meghámozott, felkockázott édesburgonyát puhára főzzük, leszűrjük. Majd miután kihűlt villával összetörjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a zsírt és összekeverjük. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és az útifűmaghéjat, villával összeforgatjuk, 5 percet állni hagyjuk, majd lisztezett deszkára borítjuk. Egy fazékban felteszünk 1,5-2 liter vizet forrni. Lisztes kézzel gombócot formálunk a tésztából, majd sodrófával fél centi vastagra kinyújtjuk. A puha tésztával óvatosan bánjunk, lisztezett késsel fél centis csíkokat, majd a csíkokból pedig kb. egy centis darabkákat vágunk. Lisztes kézzel formázzuk, sodorjunk rajta párat. Két részletben főzzük ki. A forrásban lévő vízbe beletesszük a teáskanálnyi olajat és a nudlik felét. 5 percig főzzük. Egy nagyobb teflon serpenyőbe megolvasztjuk a vajat, és belereszeljük a citromhéjat. A kifőtt nudlikat beleforgatjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Amikor a második adag nudli is kifőtt, a serpenyőt újra felhevítjük és a nudlikat 4-5 percig pirítjuk. Végül darált mákkal és porcukorral tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7113877586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása