gasztrocsoda

gasztrocsoda

Vanília pudingos - mákos csiga

2018. május 08. - gasztrocsoda

Hozzávalók: 

45 dkg liszt

5 dkg cukor + 1 tk. cukor

3 dl tej

3 ek. olaj

2,5 dkg élesztő

1 tojás sárgája + fehérje a tetejét megkenni

liszt a nyújtáshoz

Töltelék:

4 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

3 ek. cukor

4 ek. mák

 A tejet felmelegítjük, elkeverünk benne egy teáskanálnyi cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojás sárgáját és az olajat  - kézzel jól összegyúrjuk majd 45-50 percet meleg helyen konyharuhával letakarva kelesztjük. Amíg a tészta megkel, megfőzzük a pundingot: egy csomag vaníliás pudingport elkeverünk 3 evőkanál cukorral majd lassan adagoljuk hozzá a tejet, kézi habverővel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pundinggal és megszúrjuk mákkal, majd a téglalapot középen kettévágjuk hosszanti irányban, mindkettőt feltekerjük, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt nagy tortaformába állítjuk a hengerek, hagyjuk közöttük kis helyet, hogy még tudjanak kelni. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. 20 perc elteltével megkenjük a tojásfehérjével. 30 perc után befedjük alufóliával - hogy a teteje ne piruljon túl. Amikor kivesszük a sütőből hideg vízzel megkenjük a tetejét - ettől szép fényes lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7413899304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása