gasztrocsoda

gasztrocsoda

Édesburgonyás pogácsa

2018. május 18. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

40 dkg hámozott, felkockázott édesburgonya

40 dkg liszt

15 dkg vaj

1 púpos tk. só

liszt a nyújtáshoz

Tetejére:

1 tojás 

kb. 1 ek. szezámmag

Az édesburgonyát puhára főzzük, leszűrjük, majd villával összetörjük. A vajat megolvasztjuk. Amikor az édesburgonya és a vaj is kicsit lehűlt, összekeverjük őket és hozzáadjuk a sót és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kétszer félbehajtjuk, majd újra kinyújtjuk, megint hajtogatjuk, megint kinyújtjuk. Késsel kereszt irányba bevagdossuk, kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és nagyobb méretű tepsire tesszük őket úgy, hogy ne érjenek össze. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, ha aranybarna az alja, jó is :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7913977358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása