Hozzávalók:
15 dkg Bezgluten hajdinás fusili tészta
1 db avokádó
1 ek. méz
fél citrom leve
kisebb fej lilahagyma
csipet só, bors
1 kk. só és 1 kk. olaj a tészta főzővízébe
10 dkg sült csirke
Másfél liter forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát, hozzáadjuk a sót, olajat és 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Az avokádót kettévágjuk, magját kivesszük, húsát kikanalazzuk és villával péppé törjük. Csipet sót és borsot szórunk rá - ízlés szerint, majd hozzákeverünk egy evőkanál mézet. A sült csirkét apróra szeljük. A megfőtt tésztára rákanalazzuk az avokádós krémet, rászórjuk a csirke darabkákat és apróra vágott lila hagymával díszítjük. Ízlés szerint akár össze is keverhetjük az egészet és tetejét megszórhatjuk reszelt trappista sajttal - így még finomabb :)