Hozzávalók:
20 dkg kukoricaliszt
10 dkg vaj
4 ek. víz
1 csapott tk. só
Krémhez:
330 gramm tejföl
50 gramm krémfehérsajt vagy feta sajt
1 tojás
1 tk. kapor
pici só és őrölt bors
Díszítéshez 2 kisebb cukkini
A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vizet, kézzel összedolgozzuk, egy morzsás tésztát kapunk, amit egy kb. 25 cm átmérőjű kör alakú üvegtálba nyomkodunk. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre, addig elkészítjük a krémet. A krémfehérsajtot villával összetörjük és összekeverjük egy kisebb tálban a tejföllel és tojással, majd hozzáadjuk a fűszereket. A pite tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a krémet. A cukkiniket megmossuk, és hámozókés segítségével vékony szeleteket vágunk, feltekerjük és beleállítjuk a krémbe - cukkini mérettől függően a kis tekercsek aljából levágunk, ha túlságosan kiemelkednének a krémből. Amint kész a díszítés, visszatesszük a 170 fokos sütőbe még 35-40 percre. Alufóliával fedjük le, hogy a cukkinik ne égjenek meg. Hidegen és melegen is finom.