gasztrocsoda

gasztrocsoda

Cukkini rózsás pite (gluténmentes)

2018. május 11. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

20 dkg kukoricaliszt

10 dkg vaj

4 ek. víz

1 csapott tk. só

Krémhez:

330 gramm tejföl 

50 gramm krémfehérsajt vagy feta sajt

1 tojás

1 tk. kapor

pici só és őrölt bors

Díszítéshez 2 kisebb cukkini

A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vizet, kézzel összedolgozzuk, egy morzsás tésztát kapunk, amit egy kb. 25 cm átmérőjű kör alakú üvegtálba nyomkodunk. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8-10 percre, addig elkészítjük a krémet. A krémfehérsajtot villával összetörjük és összekeverjük egy kisebb tálban a tejföllel és tojással, majd hozzáadjuk a fűszereket. A pite tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a krémet. A cukkiniket megmossuk, és hámozókés segítségével vékony szeleteket vágunk, feltekerjük és beleállítjuk a krémbe - cukkini mérettől függően a kis tekercsek aljából levágunk, ha túlságosan kiemelkednének a krémből. Amint kész a díszítés, visszatesszük a 170 fokos sütőbe még 35-40 percre. Alufóliával fedjük le, hogy a cukkinik ne égjenek meg. Hidegen és melegen is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6513907666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása