Hozzávalók a túrós krémhez:
25 dkg túró
2 ek. cukor
1-2 ek. útifűmaghéj
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél narancs (vagy citrom) héja
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg zöldbanánliszt
7 dkg kókuszcukor
1 nagy ek. kakaó (cukrozatlan)
1 tk. sütőpor
10 dkg vaj
3 tojás
1 dl tej
Először a túrós krémet készítjük el: egy kisebb méretű tálban a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot. Belereszeljük a narancshéjat. Végül útifűmaghéjat adunk hozzá, egy vagy két evőkanállal a túró fajtájától függően, illetve hogy akarjuk-e, hogy a túró a tészta tetején maradjon vagy belesüllyedjen. Én két evőkanállal tettem bele, így inkább a tetején maradt. A túrós krémet 5-10 percig pihentetjük, addig kikeverjük a tésztát: a zöldbanánliszthez hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a kókuszcukrot - minden száraz hozzávalót. A vajat megolvasztjuk és pár percet hűlni hagyjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük, és beletesszük a tejet és a három tojást. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe (24 x 24 cm) öntjük és a túrót rámorzsoljuk a tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba), az első tíz perc után ha a túró teteje nagyon pirulna, fedjük le alufóliával.