gasztrocsoda

gasztrocsoda

Boci süti (gluténmentes)

2018. február 02. - gasztrocsoda

Hozzávalók a túrós krémhez:

25 dkg túró

2 ek. cukor

1-2 ek. útifűmaghéj

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

fél narancs (vagy citrom) héja

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg zöldbanánliszt

7 dkg kókuszcukor 

1 nagy ek. kakaó (cukrozatlan)

1 tk. sütőpor

10 dkg vaj

3 tojás

1 dl tej

Először a túrós krémet készítjük el: egy kisebb méretű tálban a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot. Belereszeljük a narancshéjat. Végül útifűmaghéjat adunk hozzá, egy vagy két evőkanállal a túró fajtájától függően, illetve hogy akarjuk-e, hogy a túró a tészta tetején maradjon vagy belesüllyedjen. Én két evőkanállal tettem bele, így inkább a tetején maradt. A túrós krémet 5-10 percig pihentetjük, addig kikeverjük a tésztát: a zöldbanánliszthez hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a kókuszcukrot - minden száraz hozzávalót. A vajat megolvasztjuk és pár percet hűlni hagyjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük, és beletesszük a tejet és a három tojást. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe (24 x 24 cm) öntjük és a túrót rámorzsoljuk a tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba), az első tíz perc után ha a túró teteje nagyon pirulna, fedjük le alufóliával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6313627008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása