gasztrocsoda

gasztrocsoda

Földimogyoróvajas kifli

2018. január 31. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

15 dkg liszt

5 dkg vaj

2 ek. tejföl

1 csipet vagy kk. só - attól függ, mennyire sós a földimogyoróvaj

3 ek. földimogyoróvaj (lehet darabos is)

1 tojás

A lisztet összekeverjük a sóval, a megolvasztott vajjal és tejföllel. Alaposan összegyúrjuk, lisztezett deszkán 3 mm vastagra (minél vékonyabbra), kör alakúra kinyújtjuk. Ha szabályos kört szeretnénk, egy nagy lapos tényért fordítsuk rá a tésztára és vágjuk körbe. A tésztát kenjük meg földimogyoróvajjal, majd vágjuk 8 cikkre (függőlegesen, vízszintesen, átlósan keresztbe). Kívülről befelé tekerjük fel, rakjuk tepsibe, majd a széleit kicsit görbítsük, hogy kifli formája legyen. Tetejét kenjük meg felvert tojással. 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük - nagyon gyorsan kész van, figyeljünk rá. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4313619654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása