Hozzávalók:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
2 ek. tejföl
1 csipet vagy kk. só - attól függ, mennyire sós a földimogyoróvaj
3 ek. földimogyoróvaj (lehet darabos is)
1 tojás
A lisztet összekeverjük a sóval, a megolvasztott vajjal és tejföllel. Alaposan összegyúrjuk, lisztezett deszkán 3 mm vastagra (minél vékonyabbra), kör alakúra kinyújtjuk. Ha szabályos kört szeretnénk, egy nagy lapos tényért fordítsuk rá a tésztára és vágjuk körbe. A tésztát kenjük meg földimogyoróvajjal, majd vágjuk 8 cikkre (függőlegesen, vízszintesen, átlósan keresztbe). Kívülről befelé tekerjük fel, rakjuk tepsibe, majd a széleit kicsit görbítsük, hogy kifli formája legyen. Tetejét kenjük meg felvert tojással. 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük - nagyon gyorsan kész van, figyeljünk rá. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.