gasztrocsoda

gasztrocsoda

Sárgarépás - currys pogácsa

2018. január 30. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

60 dkg liszt

30 dkg sárgarépa (megpucolva)

10 dkg vaj

2 dkg élesztő

2 dl tej

2 dl víz

1 tk. cukor

1 tk. méz

1 ek. só + egy csipet

1 tk. curry

1 tojás

A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vajból egy szeletet levágunk, egy közepes méretű teflon edénybe tesszük, megolvasztjuk és rádobjuk a lereszelt répát, rátesszük a teáskanál mézet. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük két deci vízzel, beletesszük a teáskanálnyi curryt, és a csipet sót, 20 percig takarék lángon pároljuk. Amikor puha a répa, hozzádobjuk a többi vajat és megvárjuk míg felolvad. Amikor kész, a vajas párolt répát összeturmixoljuk. A lisztet összekeverjük egy evőkanálnyi sóval. A tejet megmelegítjük, beletesszük a teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk. Majd a lisztes keverékhez öntjük, a turmixolt répával együtt. Kézzel jól összedolgozzuk és egy órát kelesztjük meleg helyen. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, félbehajtjuk, megint kinyújtjuk és megint félbehajtjuk - ezt háromszor megcsináljuk, majd másfél centi magasra nyújtjuk, késsel keresztirányba bevagdossuk a tésztát és kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól egy centire, és felvert tojással megkenjük a tetejüket. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr313617564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása