Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg sárgarépa (megpucolva)
10 dkg vaj
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 dl víz
1 tk. cukor
1 tk. méz
1 ek. só + egy csipet
1 tk. curry
1 tojás
A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vajból egy szeletet levágunk, egy közepes méretű teflon edénybe tesszük, megolvasztjuk és rádobjuk a lereszelt répát, rátesszük a teáskanál mézet. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük két deci vízzel, beletesszük a teáskanálnyi curryt, és a csipet sót, 20 percig takarék lángon pároljuk. Amikor puha a répa, hozzádobjuk a többi vajat és megvárjuk míg felolvad. Amikor kész, a vajas párolt répát összeturmixoljuk. A lisztet összekeverjük egy evőkanálnyi sóval. A tejet megmelegítjük, beletesszük a teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk. Majd a lisztes keverékhez öntjük, a turmixolt répával együtt. Kézzel jól összedolgozzuk és egy órát kelesztjük meleg helyen. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, félbehajtjuk, megint kinyújtjuk és megint félbehajtjuk - ezt háromszor megcsináljuk, majd másfél centi magasra nyújtjuk, késsel keresztirányba bevagdossuk a tésztát és kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól egy centire, és felvert tojással megkenjük a tetejüket. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.