gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kókuszchipses torta (gluténmentes)

2018. január 25. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

4 tojás

3 ek. kölesliszt

3 ek. darált pirított kókuszchips

4 ek. cukor

csipet só

forma kikenéséhez pici vaj, hintéshez kölesliszt

Krém:

5 dl tej

3 ek. cukor

1 cs. vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)

Díszítéshez kókuszchips (kb. két evőkanálnyi)

Egy 17 cm átmérőjű (pici) tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot - folyamatos gépi habverőzés közben - majd a tojások sárgáját, utána evőkanalanként a lisztet, végül a darált kókuszchipset. Amikor kész azonnal a tortaformába öntjük a tésztát és sütőbe tesszük. 170 fokon 25-30 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a pudingot: kézi habverővel simára keverjük a pudingport a cukorral, tejjel és sűrűre főzzük. Amikor a piskóta kihűlt, kivesszük a formából, kettévágjuk, a puding kb. felével megtöltjük, a többi pudinggal pedig bevonjuk. Kókuszchipssel díszítjük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9213603559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása