Hozzávalók:
4 tojás
3 ek. kölesliszt
3 ek. darált pirított kókuszchips
4 ek. cukor
csipet só
forma kikenéséhez pici vaj, hintéshez kölesliszt
Krém:
5 dl tej
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)
Díszítéshez kókuszchips (kb. két evőkanálnyi)
Egy 17 cm átmérőjű (pici) tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot - folyamatos gépi habverőzés közben - majd a tojások sárgáját, utána evőkanalanként a lisztet, végül a darált kókuszchipset. Amikor kész azonnal a tortaformába öntjük a tésztát és sütőbe tesszük. 170 fokon 25-30 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a pudingot: kézi habverővel simára keverjük a pudingport a cukorral, tejjel és sűrűre főzzük. Amikor a piskóta kihűlt, kivesszük a formából, kettévágjuk, a puding kb. felével megtöltjük, a többi pudinggal pedig bevonjuk. Kókuszchipssel díszítjük. Hidegen tálaljuk.