gasztrocsoda

gasztrocsoda

Pizzás babka

2018. január 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

45 dkg liszt

10 dkg vaj

1,5 dl tej

1 tk. cukor az élesztő felfuttatásához

2 dkg élesztő

2 tojás

1 csapott ek. só

1 kk. oregánó

+ kevés liszt a nyújtáshoz

A töltelékhez:

140 gramm paradicsompüré

0,5 dl víz

1 kis gerezd fokhagyma

1 ek. olíva olaj

1 kk. oregánó

1 kk. bazsalikom

2 tk. cukor

csipet só

10 dkg Karaván parenyica sajt

A tejet felmelegítjük, belekeverünk egy teáskanálnyi cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet összekeverjük a sóval, oregánóval. A vajat megolvasztjuk és pár perc hűlés után a lisztes keverékhez adjuk az élesztős tejjel együtt, végül beletesszük a két tojást. Alaposan összegyúrjuk és kelesztjük egy órát hűtőben!
Addig elkészítjük a paradicsomszószt: egy teflon edényben az olíva olajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát és a fűszereket, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a paradicsom pürét és a vizet. Visszahúzzuk a tűzre, beletesszük a sót és a cukrot, összeforraljuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, négy kalácsot készítünk. A kelt tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a szósszal és meghintjük reszelt sajttal. Feltekerjük, majd kettévágjuk, és összefonjuk őket, kör alakba igazítjuk, és egy nagy tepsibe tesszük. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr913590543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása