Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor + 1 tk. az élesztő felfuttatásához
5 dkg vaj
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás
1 narancs reszelt héja
csipet vaj és liszt a forma kikenéséhez, szórásához
+ kevés liszt a nyújtáshoz
A töltelékhez:
4 dl tej
4 ek. búzadara
2 ek. cukor
1 narancs reszelt héja
A tejet felmelegítjük, belekeverünk egy teáskanálnyi cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral, a reszelt narancshéjjal. A vajat megolvasztjuk és pár perc hűlés után a lisztes keverékhez adjuk az élesztős tejjel együtt, végül beletesszük a két tojást. Alaposan összegyúrjuk és pihentetjük egy órát. Elkészítjük a tölteléket: a búzadarát egy kisebb lábosban összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a hideg vagy szobahőmérsékletű tejet, kézi habverővel elkeverjük, majd sűrűre főzzük.Amikor kész, belereszeljük a narancshéjat.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra, téglalap alakúra gyújtjuk, rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. Késsel középen kettévágjuk, majd összefonjuk. Egy hosszúkás sütőformát kilisztezünk, kivajazunk és beletesszük a fonatot. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Amikor kihűlt szeleteljük. Hideg helyen tároljuk, amíg el nem fogy :)