gasztrocsoda

gasztrocsoda

Narancsos - tejbegrízes babka (kalács)

2018. január 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

50 dkg liszt

10 dkg cukor + 1 tk. az élesztő felfuttatásához

5 dkg vaj

1,5 dl tej

2 dkg élesztő

2 tojás

1 narancs reszelt héja

csipet vaj és liszt a forma kikenéséhez, szórásához

+ kevés liszt a nyújtáshoz

A töltelékhez:

4 dl tej

4 ek. búzadara

2 ek. cukor

1 narancs reszelt héja

A tejet felmelegítjük, belekeverünk egy teáskanálnyi cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral, a reszelt narancshéjjal. A vajat megolvasztjuk és pár perc hűlés után a lisztes keverékhez adjuk az élesztős tejjel együtt, végül beletesszük a két tojást. Alaposan összegyúrjuk és pihentetjük egy órát. Elkészítjük a tölteléket: a búzadarát egy kisebb lábosban összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a hideg vagy szobahőmérsékletű tejet, kézi habverővel elkeverjük, majd sűrűre főzzük.Amikor kész, belereszeljük a narancshéjat. 
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra, téglalap alakúra gyújtjuk, rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. Késsel középen kettévágjuk, majd összefonjuk. Egy hosszúkás sütőformát kilisztezünk, kivajazunk és beletesszük a fonatot. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Amikor kihűlt szeleteljük. Hideg helyen tároljuk, amíg el nem fogy :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9713590487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása