gasztrocsoda

gasztrocsoda

Gesztenyés - meggyes szelet (gluténmentes)

2018. január 11. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza

10 dkg zöldbanánliszt

10 dkg vaj

5 dkg kókuszcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 ek. rum aroma

1 tk. sütőpor

3 tojás

csipet só

10 dkg magozott meggy (friss vagy befőtt)

Egy kisebb méretű tepsit kivajazunk - a 10  dkg vajból picit lecsípünk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a kókuszcukorral, vaníliás cukorral, a szobahőmérsékletű (vagy megolvasztott) vajjal, majd hozzáadjuk a villával összetört gesztenyemasszát és a rum aromát. Kézi habverővel jól elkeverjük, végül hozzászitáljuk a lisztet és beletesszük a sütőport. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a gesztenyés tésztába, utána a tepsibe öntjük, tetejére rátesszük a meggyet, és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr113565709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása