Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg zöldbanánliszt
10 dkg vaj
5 dkg kókuszcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. rum aroma
1 tk. sütőpor
3 tojás
csipet só
10 dkg magozott meggy (friss vagy befőtt)
Egy kisebb méretű tepsit kivajazunk - a 10 dkg vajból picit lecsípünk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a kókuszcukorral, vaníliás cukorral, a szobahőmérsékletű (vagy megolvasztott) vajjal, majd hozzáadjuk a villával összetört gesztenyemasszát és a rum aromát. Kézi habverővel jól elkeverjük, végül hozzászitáljuk a lisztet és beletesszük a sütőport. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a gesztenyés tésztába, utána a tepsibe öntjük, tetejére rátesszük a meggyet, és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba).