gasztrocsoda

gasztrocsoda

Gesztenyés kölespuding (gluténmentes, laktózmentes)

2018. január 11. - gasztrocsoda

Hozzávalók 2 személyre:

1 dl köles

2 dl + 2 dl növényi tej 

1 dl víz

15 dkg gesztenyemassza

2 ek. rum aroma

2 ek. cukor

Tetejére: 70%-os étcsokoládé, magozott meggy (befőtt is lehet)

A kölest többször átmossunk vízzel, majd feltesszük főni 2 dl növényi tejjel és 1 dl vízzel. Amikor felforrt, takarék lángra tesszük, fedő alatt főzzük. Amikor puhára főtt, a turmix gép aljára öntjük 2 dl növényi tejet, majd rákanalazzuk a kölest, hozzáadjuk a rum aromát és a cukrot, a villával összetört gesztenyemasszát és összeturmixoljuk. Kis tálkákba öntjük, tetejét meggyel és étcsokival díszítjük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1413565761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása