gasztrocsoda

gasztrocsoda

Mandarin torta (gluténmentes)

Mirinda szelet másképp

2017. december 30. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

2 ek. zöldbanánliszt

1 ek. kakaópor (cukrozatlan)

3 ek. cukor

3 tojás

csipet só

forma kikenéséhez pici vaj és zöldbanánliszt a szóráshoz

Krém:

25 dkg túró

10 dkg porcukor

10 dkg vaj

Tetejére:

4 dl frissen facsart mandarinlé

1 csomag vaníliás pudingpor

1 ek. cukor (ha édes a mandarin elég ennyi)

Egy kicsi tortaformát (18 cm átmérőjű) kivajazunk, kilisztezünk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, és folyamatosa keverés (gép habverőzés) közben hozzáadjuk a cukrot, aztán a tojások sárgáját, majd a lisztet, végül a kakaóport. Amikor kész a tészta, rögtön a tortaformába öntjük és a sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt megsütjük, tűpróba. Amíg sül elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a porcukorral és a megolvasztott vajjal, majd hűtőbe tesszük. A vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk az evőkanál cukrot, és a mandarinlevet, kézi habverővel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A kihűlt piskóta tetejére egyenletesen rákenjük a túrókrémet. Majd a túrókrém tetejére öntjük a mandarinos pudingot. Hideg helyre tesszük -  ha tehetjük, hagyjuk pihenni egy éjszakát a hűtőben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7313534791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása