Hozzávalók:
2 ek. zöldbanánliszt
1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
3 ek. cukor
3 tojás
csipet só
forma kikenéséhez pici vaj és zöldbanánliszt a szóráshoz
Krém:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
Tetejére:
4 dl frissen facsart mandarinlé
1 csomag vaníliás pudingpor
1 ek. cukor (ha édes a mandarin elég ennyi)
Egy kicsi tortaformát (18 cm átmérőjű) kivajazunk, kilisztezünk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, és folyamatosa keverés (gép habverőzés) közben hozzáadjuk a cukrot, aztán a tojások sárgáját, majd a lisztet, végül a kakaóport. Amikor kész a tészta, rögtön a tortaformába öntjük és a sütőbe tesszük. Kb. 20 perc alatt megsütjük, tűpróba. Amíg sül elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a porcukorral és a megolvasztott vajjal, majd hűtőbe tesszük. A vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk az evőkanál cukrot, és a mandarinlevet, kézi habverővel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A kihűlt piskóta tetejére egyenletesen rákenjük a túrókrémet. Majd a túrókrém tetejére öntjük a mandarinos pudingot. Hideg helyre tesszük - ha tehetjük, hagyjuk pihenni egy éjszakát a hűtőben.