gasztrocsoda

gasztrocsoda

Áfonyás piskóta (gluténmentes)

2017. december 19. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

3 ek. kölesliszt

3 ek. cukor

3 tojás

5 dkg áfonya

kölesliszt és pici vaj a formához

Cukormáz: fél citrom leve és 5 ek. porcukor

Díszítéshez francia drazsé (elhagyható)

Egy karácsonyfa alakú tortaformát, vagy egy 16 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az aszalt vörösáfonyát apró darabokra szeljük, vagy daráljuk/aprítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd folyamatos habverőzés közben hozzáadjuk kanalanként a cukrot, majd a tojások sárgáját, végül a lisztet és a vörösáfonyát. Amikor kész, azonnal beleöntjük a tortaformába és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 15 perc alatt megsütjük - amikor a széle, teteje kezd aranybarna lenni, már jó (tűpróba). Amikor kihűlt, ízlés szerint díszíthetjük: megszórhatjuk porcukorral vagy tetejét bevonhatjuk cukormázzal (fél citrom levél kézi habverővel összekeverjük 5 evőkanál porcukorral), tehetünk rá színes cukrokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2613511643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása