Hozzávalók:
12 dkg zöldbanánliszt
10 dkg porcukor
5 dkg csokicsepp vagy apróra vágott étcsokoládé
5 dkg kókuszliszt
1,5 dl kókusztej
1 dl kókuszolaj
1 kk. szódabikarbóna
4 tojás
csipet só
forma kikenéséhez pici kókuszzsír + zöldbanánliszt
Tetejére:
5 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 tk. kókuszzsír
szóráshoz kókuszreszelék (kb. 2 ek.)
A sütőt előmelegítjük 175 fokra és a kuglóf formát kikenjük kókuszzsírral és meghintjük zöldbanánliszttel. A két fajta lisztet összekeverjük, és hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a lisztes keverékhez adjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet és a kókuszolajat, alaposan elkeverjük és beleforgatjuk a csokoládé darabokat. A tojásfehérjékből csipet sóval habot verünk, majd hozzákeverjük a lisztes masszához, és a kuglóf formába kanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tetejére csokimázat készítünk: teáskanálnyi kókuszzsírral együtt megolvasztjuk az étcsokoládét, és a kihűlt kuglóf tetejére kanalazzuk, befedjük vele. Végül kókuszreszelékkel meghintjük. 10 percre hideg helyre tesszük, hogy a csokimáz megdermedjen.