gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kókuszos - csokis kuglóf (gluténmentes, laktózmentes)

2017. december 07. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

12 dkg zöldbanánliszt

10 dkg porcukor

5 dkg csokicsepp vagy apróra vágott étcsokoládé

5 dkg kókuszliszt

1,5 dl kókusztej

1 dl kókuszolaj

1 kk. szódabikarbóna

4 tojás

csipet só

forma kikenéséhez pici kókuszzsír + zöldbanánliszt

Tetejére:

5 dkg étcsokoládé (70%-os)

1 tk. kókuszzsír

szóráshoz kókuszreszelék (kb. 2 ek.)

A sütőt előmelegítjük 175 fokra és a kuglóf formát kikenjük kókuszzsírral és meghintjük zöldbanánliszttel. A két fajta lisztet összekeverjük, és hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a lisztes keverékhez adjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet és a kókuszolajat, alaposan elkeverjük és beleforgatjuk a csokoládé darabokat. A tojásfehérjékből csipet sóval habot verünk, majd hozzákeverjük a lisztes masszához, és a kuglóf formába kanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tetejére csokimázat készítünk: teáskanálnyi kókuszzsírral együtt megolvasztjuk az étcsokoládét, és a kihűlt kuglóf tetejére kanalazzuk, befedjük vele. Végül kókuszreszelékkel meghintjük. 10 percre hideg helyre tesszük, hogy a csokimáz megdermedjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7513452207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása