gasztrocsoda

gasztrocsoda

Gesztenyés keksz

2017. december 07. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

25 dkg liszt

25 dkg gesztenyemassza 

25 dkg margarin (Rama kocka)

10 dkg porcukor

liszt a gyújtáshoz

A liszthez hozzászitáljuk a porcukrot. A margarint felolvasztjuk, picit hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát villával összetörjük, a lisztes keverékhez adjuk a margarinnal együtt. Kézzel jól összegyúrjuk, és hagyjuk pihenni  hűvös helyen 10 percig. Lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk. Akinek van sütipecsét készlete, használja bátran. A kiszaggatott formákat egy nagy tepsibe tesszük egymástól 2 cm-re és 175 fokra előmelegített sütőben 8-12 percig sütjük, attól függően, mennyire szeretnénk ropogós kekszeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7213452309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása