Hozzávalók:
10 dkg zöldbanánliszt
5 dkg pisztácia + pár szem a díszítéshez
2 ek. kókuszcukor
1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
1 ek. csokicsepp, vagy apróra vágott étcsoki (magas kakaótartalmú)
1 kk. sütőpor
1 tojás
8 dkg vaj
A pisztáciát apró darabokra vágjuk. A zöldbanánlisztet elkeverjük a cukorral, kakaóval, sütőporral, csokidarabokkal és hozzáadjuk az apróra vágott pisztáciát. A vajat megolvasztjuk és hagyjuk picit hűlni, majd a lisztes keverékhez öntjük és beletesszük a tojást is. Kézzel alaposan összedolgozzuk. Pici golyókat formázunk a tésztából, egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól két centiméterre. Tenyerünkkel lelapítjuk a golyókat, villával díszítjük - csíkozzuk, majd pisztácia darabokat nyomunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, nagyon hamar kész van, amikor a széle kezd barnulni már jó is.