gasztrocsoda

gasztrocsoda

Pisztáciás - csokis keksz (gluténmentes)

2017. november 29. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg zöldbanánliszt

5 dkg pisztácia + pár szem a díszítéshez

2 ek. kókuszcukor

1 ek. kakaópor (cukrozatlan)

1 ek. csokicsepp, vagy apróra vágott étcsoki (magas kakaótartalmú)

1 kk. sütőpor

1 tojás

8 dkg vaj

A pisztáciát apró darabokra vágjuk. A zöldbanánlisztet elkeverjük a cukorral, kakaóval, sütőporral, csokidarabokkal és hozzáadjuk az apróra vágott pisztáciát. A vajat megolvasztjuk és hagyjuk picit hűlni, majd a lisztes keverékhez öntjük és beletesszük a tojást is. Kézzel alaposan összedolgozzuk. Pici golyókat formázunk a tésztából, egy nagy tepsibe tesszük őket egymástól két centiméterre. Tenyerünkkel lelapítjuk a golyókat, villával díszítjük  - csíkozzuk, majd pisztácia darabokat nyomunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, nagyon hamar kész van, amikor a széle kezd barnulni már jó is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9213403663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása