Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 db babérlevél
1 kk. só
1 kk. ételízesítő/vegeta
késhegynyi őrölt pirospaprika
1 púpos ek. zöldbanánliszt
1 kis doboz tejföl 20%-os (140 grammos)
egy csepp olaj
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk bőséges mennyiségű vízben. Főzéskor annyi vizet teszünk rá, hogy egy ujjnyira ellepje, amikor felforrt takarékra tesszük és hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Amikor puhára főtt (ha szükséges közben a vizet pótoljuk) elkészítjük a habarást. A lisztet pici vízzel simára keverjük, teszünk bele egy csepp olajat, majd elkeverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a lencséhez, takarék lángon belekeverjük, majd erős lángon 1-2 percig hagyjuk összeforrni.