gasztrocsoda

gasztrocsoda

Lencsefőzelék zöldbanánlisztes habarással (gluténmentes)

2017. november 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

20 dkg lencse

3 db babérlevél

1 kk. só

1 kk. ételízesítő/vegeta

késhegynyi őrölt pirospaprika

1 púpos ek. zöldbanánliszt

1 kis doboz tejföl 20%-os (140 grammos)

egy csepp olaj

A lencsét egy éjszakára beáztatjuk bőséges mennyiségű vízben. Főzéskor annyi vizet teszünk rá, hogy egy ujjnyira ellepje, amikor felforrt takarékra tesszük és hozzáadjuk a sót és a fűszereket. Amikor puhára főtt (ha szükséges közben a vizet pótoljuk) elkészítjük a habarást. A lisztet pici vízzel simára keverjük, teszünk bele egy csepp olajat, majd elkeverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a lencséhez, takarék lángon belekeverjük, majd erős lángon 1-2 percig hagyjuk összeforrni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5513322577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása