gasztrocsoda

gasztrocsoda

Gyümölcstorta - zöldbanánlisztből készült piskótából (gluténmentes, laktózmentes)

2017. november 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

3 db tojás

3 ek. zöldbanánliszt

3 ek. cukor

csipet só

forma kikenéséhez pici vaj +zöldbanánliszt

Krém: 

1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

2,5 ek. cukor

Tetejére:

gyümölcsök - szabadon választható, ízlés szerint :)

1 csomag színtelen tortazselé (Dr. Oetker, 12 grammos)

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kb. 25 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval gépi habverővel kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, végül a lisztet - ebben a sorrendben és a habverő folyamatosan jár eközben. Amikor a tészta kész, azonnal beleöntjük a tortaformába és a sütőbe tesszük. Kb. 12-15 percig sütjük (tűpróba). Amíg a piskóta sül, megfőzzük a pudingot a 4 dl tejjel és 2,5 evőkanál cukorral, majd hagyjuk kihűlni. A gyümölcsöket megpucoljuk, szeleteljük. A kihűlt piskóta tetejét megkenjük a vanília pudinggal, díszítjük a gyümölcsökkel. A tortazselét elkészítjük a zacskón lévő leírás szerint, és befedjük vele a tortát. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr6313323339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása