Hozzávalók:
3 db tojás
3 ek. zöldbanánliszt
3 ek. cukor
csipet só
forma kikenéséhez pici vaj +zöldbanánliszt
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2,5 ek. cukor
Tetejére:
gyümölcsök - szabadon választható, ízlés szerint :)
1 csomag színtelen tortazselé (Dr. Oetker, 12 grammos)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kb. 25 cm átmérőjű hullámos szélű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből csipet sóval gépi habverővel kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, végül a lisztet - ebben a sorrendben és a habverő folyamatosan jár eközben. Amikor a tészta kész, azonnal beleöntjük a tortaformába és a sütőbe tesszük. Kb. 12-15 percig sütjük (tűpróba). Amíg a piskóta sül, megfőzzük a pudingot a 4 dl tejjel és 2,5 evőkanál cukorral, majd hagyjuk kihűlni. A gyümölcsöket megpucoljuk, szeleteljük. A kihűlt piskóta tetejét megkenjük a vanília pudinggal, díszítjük a gyümölcsökkel. A tortazselét elkészítjük a zacskón lévő leírás szerint, és befedjük vele a tortát. Hidegen tálaljuk.