gasztrocsoda

gasztrocsoda

Fahéjas - vanília pudingos mák torta (gluténmentes)

2017. november 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

1 bögre zöldbanánliszt

1 bögre darált mák

1 bögre cukor

1 bögre tej

1 csomag sütőpor

1 tojás

1 citrom reszelt héja

pici vaj és zöldbanánliszt a formához

Krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

2,5 ek. cukor

1 késhegynyi fahéj

Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást és a reszelt citromhéjat. Kézi habverővel egyenletesen elkeverjük és beleöntjük a tortaformába, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba). Míg a tészta sül, 4 dl tejjel és 2,5 evőkanál cukorral, késhegynyi fahéjjal sűrű pudingot főzünk. Amikor a puding kihűlt, megkenjük vele a tészta tetejét és darált mákkal díszítjük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr7913322859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása