Hozzávalók:
1 bögre zöldbanánliszt
1 bögre darált mák
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
pici vaj és zöldbanánliszt a formához
Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2,5 ek. cukor
1 késhegynyi fahéj
Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást és a reszelt citromhéjat. Kézi habverővel egyenletesen elkeverjük és beleöntjük a tortaformába, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba). Míg a tészta sül, 4 dl tejjel és 2,5 evőkanál cukorral, késhegynyi fahéjjal sűrű pudingot főzünk. Amikor a puding kihűlt, megkenjük vele a tészta tetejét és darált mákkal díszítjük. Hidegen tálaljuk.