Hozzávalók:
5 dkg kölesliszt
5 dkg kesudió őrölve/darálva
4 ek. cukor
4 tojás
a forma kikenéséhez pici vaj+kölesliszt
Krém:
1 zacskó csokoládépuding
4 dl tej (lehet növényi tej is)
3 ek. cukor (vagy kókuszcukor)
5 dkg vaj
3 dkg kesudió őrölve/darálva
+díszítéshez 5 dkg kesudió
Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, megszórjuk kölesliszttel, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjéből habot verünk, a gépi habverővel folyamatos keveréssel hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet, végül az őrölt kesudiót. Amikor mindent hozzáadtunk és összekevertünk - állítjuk le a habverőt, a tésztát a formába öntjük és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 perc alatt megsütjük, amikor a teteje-széle aranybarna, már jó. A krémhez egy közepes méretű lábosban a pudingporhoz és cukorhoz hozzáadjuk a tejet, csomómentesre elkeverjük kézi habverővel és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kész, még melegen hozzáadjuk a vajat, addig kevergetjük, míg a vaj teljesen elolvad és beleszórjuk az őrölt kesudiót, alaposan összekeverjük. Amikor kihűlt a krém, a kesudiós piskóta tetejére kenjük és egész kesudióval díszítjük. Hidegen tálaljuk.