gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kesudió torta (gluténmentes)

2017. november 17. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

5 dkg kölesliszt

5 dkg kesudió őrölve/darálva

4 ek. cukor

4 tojás

a forma kikenéséhez pici vaj+kölesliszt

Krém:

1 zacskó csokoládépuding

4 dl tej (lehet növényi tej is)

3 ek. cukor (vagy kókuszcukor)

5 dkg vaj

3 dkg kesudió őrölve/darálva

+díszítéshez 5 dkg kesudió

Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, megszórjuk kölesliszttel, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjéből habot verünk, a gépi habverővel folyamatos keveréssel hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet, végül az őrölt kesudiót. Amikor mindent hozzáadtunk és összekevertünk - állítjuk le a habverőt, a tésztát a formába öntjük és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 perc alatt megsütjük, amikor a teteje-széle aranybarna, már jó. A krémhez egy közepes méretű lábosban a pudingporhoz és cukorhoz hozzáadjuk a tejet, csomómentesre elkeverjük kézi habverővel és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kész, még melegen hozzáadjuk a vajat, addig kevergetjük, míg a vaj teljesen elolvad és beleszórjuk az őrölt kesudiót, alaposan összekeverjük. Amikor kihűlt a krém, a kesudiós piskóta tetejére kenjük és egész kesudióval díszítjük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4513293505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása