Hozzávalók:
35 dkg csirkemell filé
2 ek. Yungas zöldbanánliszt
2 tojás
10 dkg Tortolines zöldbanánchips sós (vagy fűszeres)
só
1 tk. olaj
A csirkemellet vékony szeletekre szeljük, picit megsózzuk, majd panírozzuk. Három mélytányért készítünk elő: elsőbe tesszük a zöldbanánlisztet, a másodikba a két tojást - villával felverve, a harmadikba az apróra őrölt zöldbanánchipset (lehet egy nejlon zacskóba téve, húsklopfolóval is aprítani). Ebben a sorrendben megforgatjuk a csirkemell szeleteket mindhárom tányérban, majd pici olajjal kikent, lehetőleg teflon tepsibe tesszük őket. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, félidőnél megforgatjuk a csirkemell szeleteket.
Salátával tálaljuk: lehet burgonyasaláta, vagy friss zöldségekből készült vegyes saláta is.