gasztrocsoda

gasztrocsoda

Néger kocka (gluténmentes, laktózmentes)

2017. november 02. - gasztrocsoda

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg zöldbanánliszt

10 dkg kókuszcukor

3 tojás sárgája

1 dl kókuszolaj

2 dl szójatej

1 púpos ek. kakaó (cukrozatlan)

1 tk. sütőpor

Tetejére:

3 tojásfehérje

15 dkg cukor

csipet só

Díszítéshez: két kocka apróra vágott étcsoki (70%-os)

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tojások sárgáját simára keverjük a cukorral és a kókuszolajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, végül beleöntjük a tejet. Alaposan összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt 20x20 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc elteltével a tojások fehérjéből csipet sóval elkezdünk habot verni, majd folyamatosan kanalazzuk hozzá a cukrot. Amikor a hab kész, kivesszük sütőből a tésztát (kb. 20. perc) és a tetejét beborítjuk a habbal, majd visszatesszük a sütőbe 8-10 percre, hogy a hab kissé rásüljön a tészta tetejére. Amikor kihűlt a sütemény, tetejét megszórjuk apróra vágott étcsokival és kockákra szeletelve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr413146088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása