gasztrocsoda

gasztrocsoda

Édesburgonyafánk (gluténmentes köret)

Aszalt szilvás - bacon szalonnás csirkeraguval

2017. október 20. - gasztrocsoda

Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg édesburgonya (meghámozva, felkockázva)

8 dkg Yungas maniókaliszt

1 tojás

csipet só

késhegynyi őrölt szerecsendió

késhegynyi bors

kókuszzsír/olaj a sütéshez

Raguhoz:

30 dkg csirkemellfilé

5 dkg felkockázott bacon szalonna

5 dkg magozott aszalt szilva

1 kk. curry

1 kk. ételízesítő/vegeta

késhegynyi bors

1 tk. olaj

A meghámozott, felkockázott édesburgonyát puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni. A baconszalonnát elkezdjük pici olajon pirítani, majd rátesszük a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig kevergetjük, majd 2 dl vízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket és az apró darabokra vágott aszalt szilvát. Fedő alatt takarék lángon főzzük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Amikor csirke már puha, és az aszalt szilvától krémessé válik a szaft, akkor már jó. A kihűlt édesburgonyát villával összetörjük, sózzuk, fűszerezzük. Beletesszük a tojást és a maniókalisztet, jól összekeverjük. Kb. 4 evőkanálnyi kókuszzsírt megolvasztunk egy közepes méretű teflon edényben, amikor az olaj már forró, teáskanállal beleszaggatjuk a krumplifánkokat. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a csirkés raguval tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr8613038474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása