Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg édesburgonya (meghámozva, felkockázva)
8 dkg Yungas maniókaliszt
1 tojás
csipet só
késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi bors
kókuszzsír/olaj a sütéshez
Raguhoz:
30 dkg csirkemellfilé
5 dkg felkockázott bacon szalonna
5 dkg magozott aszalt szilva
1 kk. curry
1 kk. ételízesítő/vegeta
késhegynyi bors
1 tk. olaj
A meghámozott, felkockázott édesburgonyát puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni. A baconszalonnát elkezdjük pici olajon pirítani, majd rátesszük a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig kevergetjük, majd 2 dl vízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket és az apró darabokra vágott aszalt szilvát. Fedő alatt takarék lángon főzzük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Amikor csirke már puha, és az aszalt szilvától krémessé válik a szaft, akkor már jó. A kihűlt édesburgonyát villával összetörjük, sózzuk, fűszerezzük. Beletesszük a tojást és a maniókalisztet, jól összekeverjük. Kb. 4 evőkanálnyi kókuszzsírt megolvasztunk egy közepes méretű teflon edényben, amikor az olaj már forró, teáskanállal beleszaggatjuk a krumplifánkokat. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a csirkés raguval tálaljuk.