Hozzávalók:
1 dl köles
3 dl víz
1 tk. vegeta
20 dkg sült sütőtök
8 dkg krémfehérsajt (vagy feta sajt)
1 kk. rozmaring
1 kis gerezd fokhagyma
1 késhegynyi bors
60 dkg csirkemell
csirkére vegeta vagy sült csirke fűszerkeverék
Egy kisebb tálban a kölest többször átmossuk vízzel, majd feltesszük főni a 3 dl vízzel egy közepes méretű edényben (még később a sütőtök is beleférjen). Hozzáadjuk a teáskanál vegetát. Amikor a víz felforrt, takarékra tesszük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, hozzákeverjük a villával összetört sült sütőtököt. Ízesítjük borssal és rozmaringgal, egy kisebb gerezd fokhagymát belereszelünk, alaposan összekeverjük. Egy kb. 25 cm átmérőjű hőálló tálat pici olajjal kikenünk; a krémfehérsajtot apró kockákra vágjuk. A csirkét vékony szeletekre szeljük, megszórjuk vegetával vagy csirke fűszerkeverékkel. A csirke felével beborítjuk a hőálló tál alját, megszórjuk a sajt felével, ráhalmozzuk a sütőtökös kölest, majd jöhet rá a sajt másik fele, kézzel kicsit belenyomkodjuk a kölesbe. Végül a csirke szeletekkel beborítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.