gasztrocsoda

gasztrocsoda

Köleses rakott csirke (gluténmentes)

Sütőtökkel, krémfehérsajttal

2017. október 17. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

1 dl köles

3 dl víz

1 tk. vegeta

20 dkg sült sütőtök

8 dkg krémfehérsajt (vagy feta sajt)

1 kk. rozmaring

1 kis gerezd fokhagyma

1 késhegynyi bors

60 dkg csirkemell

csirkére vegeta vagy sült csirke fűszerkeverék

Egy kisebb tálban a kölest többször átmossuk vízzel, majd feltesszük főni a 3 dl vízzel egy közepes méretű edényben (még később a sütőtök is beleférjen). Hozzáadjuk a teáskanál vegetát. Amikor a víz felforrt, takarékra tesszük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, hozzákeverjük a villával összetört sült sütőtököt. Ízesítjük borssal és rozmaringgal, egy kisebb gerezd fokhagymát belereszelünk, alaposan összekeverjük. Egy kb. 25 cm átmérőjű hőálló tálat pici olajjal kikenünk; a krémfehérsajtot apró kockákra vágjuk. A csirkét vékony szeletekre szeljük, megszórjuk vegetával vagy csirke fűszerkeverékkel. A csirke felével beborítjuk a hőálló tál alját, megszórjuk a sajt felével, ráhalmozzuk a sütőtökös kölest, majd jöhet rá a sajt másik fele, kézzel kicsit belenyomkodjuk a kölesbe. Végül a csirke szeletekkel beborítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5413003640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása