gasztrocsoda

gasztrocsoda

Sütőtökös kuglóf (gluténmentes, laktózmentes)

2017. október 10. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

20 dkg Yungas maniókaliszt

20 dkg sütőtök (megpucolva)

10 dkg nádcukor

2 dl szójatej 

1 dl kókuszolaj

2 tojás

1 tk. sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1 ek. méz

1 kk. fahéj

fél kk. őrölt szerecsendió

fél kk. őrölt gyömbér

ízlés szerint lehet még beletenni reszelt narancshéjat

kókuszzsír és 1 ek. maniókaliszt a forma kenéséhez, lisztezéséhez

A sütőtököt lereszeljük kicsi lyukú reszelőn. A lisztet összekeverjük a cukorral, fűszerekkel, sütőporral, vaníliás cukorral majd hozzáadjuk a lereszelt sütőtököt, narancshéjat, mézet, tejet, tojást, kókuszolajat. Alaposan összekeverjük és 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kuglófformát kikenünk pici kókuszzsírral, és megszórjuk maniókaliszttel, majd a tésztát egyenletesen beleöntjük. 180 fokon 45-50 percig sütjük (tűpróba).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2212947923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása