Hozzávalók:
7 ek. zöldbanánliszt
7 ek. cukor
7 tojás
csipet só
tepsi aljára: pici vaj és egy csapott ek. zöldbanánliszt
kb. 10 ek. lekvár - ízlés szerint barack vagy meggy
Egy kb. 40x40 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (ha van légkeveréses verzió, akkor arra állítsuk). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből csipet sóval habot verünk, majd a habverőt NEM állítjuk le, és hozzáadjuk folyamatos keverés közben: először a cukrot evőkanalanként, majd a tojások sárgáját, végül a lisztet evőkanalanként. Amikor mindent beletettünk, rögtön beleöntjük a tepsibe a tésztát, és betoltjuk a sütőbe. Amikor a piskóta széle és teteje aranybarna, kb. 15-20 perc, kinyitjuk a sütőt, és tűpróbával ellenőrizzük,hogy a tészta közepe is megsült-e. A sütőből kivéve sütőpapírra borítjuk, a sütőpapírral együtt feltekerve hagyjuk kihűlni, aztán töltjük meg lekvárral.