gasztrocsoda

gasztrocsoda

Piskóta tekercs zöldbanánlisztből (gluténmentes)

2017. október 04. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

7 ek. zöldbanánliszt

7 ek. cukor

7 tojás

csipet só

tepsi aljára: pici vaj és egy csapott ek. zöldbanánliszt

kb. 10 ek. lekvár - ízlés szerint barack vagy meggy

Egy kb. 40x40 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (ha van légkeveréses verzió, akkor arra állítsuk). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből csipet sóval habot verünk, majd a habverőt NEM állítjuk le, és hozzáadjuk folyamatos keverés közben: először a cukrot evőkanalanként, majd a tojások sárgáját, végül a lisztet evőkanalanként. Amikor mindent beletettünk, rögtön beleöntjük a tepsibe a tésztát, és betoltjuk a sütőbe. Amikor a piskóta széle és teteje aranybarna, kb. 15-20 perc, kinyitjuk a sütőt, és tűpróbával ellenőrizzük,hogy a tészta közepe is megsült-e. A sütőből kivéve sütőpapírra borítjuk, a sütőpapírral együtt feltekerve hagyjuk kihűlni, aztán töltjük meg lekvárral.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4312927791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása