gasztrocsoda

gasztrocsoda

Kakaós - diós muffin (gluténmentes)

2017. október 04. - gasztrocsoda

Hozzávalók 6 darabhoz:

10 dkg zöldbanánliszt

7 dkg kókuszcukor (vagy sima kristálycukor)

7 dkg vaj

4 dkg dió + 3 dkg dió díszítéshez

125 ml tej

1 tojás

1 kk. sütőpor

2 ek. kakaópor (cukrozatlan)

1 ek. baracklekvár

A összes száraz hozzávalót összekeverjük egy tálban és hozzáadjuk a 4 dkg apróra vágott diót. A vajat megolvasztjuk - picit hagyjuk hűlni - és a tojással, tejjel simára keverjük, majd beleöntjük a száraz hozzávalókhoz. Alaposan elkeverjük, utolsóként beleteszünk egy evőkanál baracklekvárt, és hagyjuk a tésztát 5 percig pihenni. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a muffin sütőforma 6 mélyedését papírral kibéleljük vagy kivajazzuk és a tésztát belekanalazzuk, tetejét megszórjuk diódarabokkal. Az üresen maradt muffin mélyedésekből 3-at félig megtöltünk vízzel és mehet a sütőbe 20-25 percre (tűpróba).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4312927751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása