Hozzávalók 6 darabhoz:
10 dkg zöldbanánliszt
7 dkg kókuszcukor (vagy sima kristálycukor)
7 dkg vaj
4 dkg dió + 3 dkg dió díszítéshez
125 ml tej
1 tojás
1 kk. sütőpor
2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
1 ek. baracklekvár
A összes száraz hozzávalót összekeverjük egy tálban és hozzáadjuk a 4 dkg apróra vágott diót. A vajat megolvasztjuk - picit hagyjuk hűlni - és a tojással, tejjel simára keverjük, majd beleöntjük a száraz hozzávalókhoz. Alaposan elkeverjük, utolsóként beleteszünk egy evőkanál baracklekvárt, és hagyjuk a tésztát 5 percig pihenni. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a muffin sütőforma 6 mélyedését papírral kibéleljük vagy kivajazzuk és a tésztát belekanalazzuk, tetejét megszórjuk diódarabokkal. Az üresen maradt muffin mélyedésekből 3-at félig megtöltünk vízzel és mehet a sütőbe 20-25 percre (tűpróba).