gasztrocsoda

gasztrocsoda

Citromos - mazsolás köles túrótorta (gluténmentes)

2017. szeptember 28. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

25 dkg túró

15 dkg köles

4 dl víz

4 ek. cukor 

5 dkg vaj + pici a forma kikenéséhez

5 dkg mazsola

2 tojás

2 csomag vaníliás cukor

1 citrom

A mazsolát pici vízbe beáztatjuk. A kölest feltesszük főni a 4 dl vízzel, egy evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Amikor felforrt, fedőt teszünk rá, és a  lángot takarékra vesszük. Amikor elfőtte a vizet és puha, félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tojásokat kettéválasztjuk, a citromot megmossuk, a vajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját, a túrót, a többi cukrot, az olvasztott vajat egy villával jól összedolgozzuk és belereszeljük a citromnak a héját, és citrom kifacsart levét belecsepegtetjük (ha nagy a citrom, akkor csak fél citromnak facsarjunk ki a levét). Majd hozzáadjuk a kihűlt kölest, és a mazsolát. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk és a köleses-túrós masszához keverjük. Egy kb. 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hidegen szeleteljük, tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr5312909324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása