Hozzávalók:
10 dkg tápiókagyöngy (apró)
3 dl víz
6 dl kókusztej
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 ek. kókuszreszelék
2 db tojás
Tetejére: dzsem vagy lekvár - ízlés szerint
A tápióka gyöngyöket egy nagy teflon edénybe tesszük, amiben majd főzni fogjuk. Először ráöntjük a 3 dl vizet és hagyjuk negyed órát állni, hogy megszívja magát. Utána hozzáadjuk a kókusztejet és elkezdjük főzni, folyamatos keverés közben, egészen addig, míg a gyöngyök áttetszőek nem lesznek. Amikor kész, hozzáadjuk a kétféle cukrot és hagyjuk kihűlni. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját és a 3 evőkanál kókuszreszeléket alaposan elkeverjük kihűlt pudinggal, majd a tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk és azt is hozzáadjuk. Egy kis méretű tepsit (kb. 25x25 cm) kibélelünk sütőpapírral, a pudingos masszát beleöntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük, míg aranybarna lesz a teteje. Hidegen vágjuk fel és lekvárral tálaljuk.