gasztrocsoda

gasztrocsoda

Sült tápióka puding (gluténmentes, laktózmentes)

Kókuszos tápióka puding felfújt

2017. szeptember 22. - gasztrocsoda

Hozzávalók: 

10 dkg tápiókagyöngy (apró)

3 dl víz

6 dl kókusztej

5 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

3 ek. kókuszreszelék

2 db tojás

Tetejére: dzsem vagy lekvár - ízlés szerint

A tápióka gyöngyöket egy nagy teflon edénybe tesszük, amiben majd főzni fogjuk. Először ráöntjük a 3 dl vizet és hagyjuk negyed órát állni, hogy megszívja magát. Utána hozzáadjuk a kókusztejet és elkezdjük főzni, folyamatos keverés közben, egészen addig, míg a gyöngyök áttetszőek nem lesznek. Amikor kész, hozzáadjuk a kétféle cukrot és hagyjuk kihűlni. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját és a 3 evőkanál kókuszreszeléket alaposan elkeverjük kihűlt pudinggal, majd a tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk és azt is hozzáadjuk. Egy kis méretű tepsit (kb. 25x25 cm) kibélelünk sütőpapírral, a pudingos masszát beleöntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük, míg aranybarna lesz a teteje. Hidegen vágjuk fel és lekvárral tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr1012885818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása