gasztrocsoda

gasztrocsoda

Áfonyás - mascarponés pite (gluténmentes)

2017. szeptember 12. - gasztrocsoda

Hozzávalók a tésztához:

12 dkg Yungas maniókaliszt

2 ek. kókuszliszt

2 ek. cukor

2 ek. tejföl

1 ek. méz

5 dkg vaj

Töltelék:

5 dkg áfonya

2 ek. cukor

1 ek. étkezési keményítő

250 gramm mascarpone

A liszteket és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejfölt, tojást és mézet, jól összegyúrjuk. Egy hullámos szélű tortaformába (25 cm átmérőjű) kézzel belenyomkodjuk. Az áfonyákat megmossuk, felnegyedeljük és a két evőkanál cukorral egy pici edényben összeforraljuk. A mascarponét egy tálba tesszük és kézi habverővel összedolgozzuk az áfonyaszósszal és az étkezési keményítővel. A pite tésztát villával megszúrkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3 percre, majd kivesszük és beborítjuk az áfonyás mascarponés krémmel aztán visszatoljuk a sütőbe negyed órára. Amikor kihűlt, fehér dekor cukorral díszítjük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3012824992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása