Hozzávalók a tésztához:
12 dkg Yungas maniókaliszt
2 ek. kókuszliszt
2 ek. cukor
2 ek. tejföl
1 ek. méz
5 dkg vaj
Töltelék:
5 dkg áfonya
2 ek. cukor
1 ek. étkezési keményítő
250 gramm mascarpone
A liszteket és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejfölt, tojást és mézet, jól összegyúrjuk. Egy hullámos szélű tortaformába (25 cm átmérőjű) kézzel belenyomkodjuk. Az áfonyákat megmossuk, felnegyedeljük és a két evőkanál cukorral egy pici edényben összeforraljuk. A mascarponét egy tálba tesszük és kézi habverővel összedolgozzuk az áfonyaszósszal és az étkezési keményítővel. A pite tésztát villával megszúrkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3 percre, majd kivesszük és beborítjuk az áfonyás mascarponés krémmel aztán visszatoljuk a sütőbe negyed órára. Amikor kihűlt, fehér dekor cukorral díszítjük. Hidegen tálaljuk.