Hozzávalók:
10 dkg maniókaliszt
2 ek. darált mák
7 dkg cukor
8 dkg vaj olvasztva
1 tojás
1 tk. sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
Az összeragasztáshoz kb. 3 ek. baracklekvár
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, henger formát csinálunk a tésztából (akinek van sütikinyomós készletben fém hengere, töltse meg a tésztával - így még szabályosabb, kerekebb lesz a keksz forma), fóliába tekerjük és pár órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Fél cm-es darabokra vágjuk a tésztát, és egymástól 2 cm-re kivajazott tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percet sütjük. Amikor kihűlt, baracklekvárral összeragasztuk kettőt-kettőt.