gasztrocsoda

gasztrocsoda

Mákos keksz (gluténmentes)

2017. augusztus 16. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg maniókaliszt

2 ek. darált mák

7 dkg cukor

8 dkg vaj olvasztva

1 tojás

1 tk. sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

fél citrom leve

Az összeragasztáshoz kb. 3 ek. baracklekvár

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, henger formát csinálunk a tésztából (akinek van sütikinyomós készletben fém hengere, töltse meg a tésztával  - így még szabályosabb, kerekebb lesz a keksz forma), fóliába tekerjük és pár órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Fél cm-es darabokra vágjuk a tésztát, és egymástól 2 cm-re kivajazott tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percet sütjük. Amikor kihűlt, baracklekvárral összeragasztuk kettőt-kettőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr712755532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása