gasztrocsoda

gasztrocsoda

Cukkinis - banános süti (gluténmentes)

2017. július 16. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

15 dkg maniókaliszt

15 dkg cukor

15 dkg reszelt cukkini

20 dkg banán (két közepes méretű)

10 dkg vaj

1 tojás

1 kk. fahéj

1 kk. sütőpor

fél kk. szódabikarbóna

1 tk. vanília aroma

csipet só

Krém a tetejére:

25 dkg mascarpone

3 dkg vaj

2 ek. tej

2 ek. porcukor

1 tk. vanília aroma

A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és a villával összetört banán, majd ráöntjük a megolvasztott vajat, beletesszük az egy tojást és a vanília aromát. Alaposan összekeverjük. Egy 33x20 cm-es tepsit kivajazunk és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: az összes hozzávalót jól elkeverjük és a hűtőbe tesszük egy fél órára. Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére, és hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4312667215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása