gasztrocsoda

gasztrocsoda

Ribizlis prósza (gluténmentes)

2017. június 13. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

10 dkg ribizli

10 dkg maniókaliszt

5 dkg cukor

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

2 kis doboz kefír /150 grammos/

2 ek. tejföl /20%-os/

pici vaj a forma kikenéséhez

A ribizlit megmossuk és megtisztítjuk. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot simára keverjük a tojással, kefírrel és a tejföllel. Egy 26 cm átmérőjű hőálló tálat kikenünk vajjal, és a tésztát beöntjük. Tetejét ribizlivel megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, lehet szeletelni. Pár órára hűtőbe téve, hidegen még finomabb :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr9612589753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása