gasztrocsoda

gasztrocsoda

Áfonyás muffin (gluténmentes)

2017. június 09. - gasztrocsoda

Hozzávalók:

12 dkg maniókaliszt

4 dkg kókuszliszt

4 dkg malangaliszt

2 ek. kókuszreszelék

8 dkg cukor

fél csomag sütőpor

egy csomag vaníliás cukor

10 dkg friss áfonya

2 ek. áfonyalekvár

7 dkg kókuszzsír

2 db tojás

1,5 dl tej

Az áfonyákat megmossuk és félbevágjuk. A kókuszzsírt felolvasztjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt, tojást, tejet, lekvárt. Alaposan összekeverjük és végül beleszórjuk a félbevágott áfonyákat. Ha a képen látható nagy muffin papírt használunk 5 darab lesz belőle, ha hagyományos muffin sütő tepsiben készítjük, akkor kb. 9 darab lesz, az üres mélyedésekbe tegyünk egy kis vizet. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (tűpróba).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrocsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr2112581455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása