Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás - kettéválasztjuk
6 ek. maniókaliszt
6 ek. cukor
csipet só
3 nagy fej bodzavirág
Krém:
250 gramm mascarpone
3 ek. natúr görög joghurt
3 ek. porcukor
1 citrom leve
5 ek. bodzaszörp
1 nagy fej bodzavirág
A bodzavirágokat egy nagy tálban kétszer átmossuk, a piskótához szükséges 3 nagy fej bodzáról a virágokat leszedjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 33x20 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezük.
A tojásokat kettéválasztjuk. Gépi habverővel folyamatos keveréssel: a tojásfehérjékből csipet sóval habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, végül a bodzavirágokat. Az előkészített tepsibe öntjuk a masszát, és kb. 20 perc alatt (tűpróba) 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Még forró állapotában nedves konyharuhára tekerjük fel a piskótát és így hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit összekeverjük - legutoljára a vízzel átmosott bodzafejről leszedett kis virágokat szórjuk bele - és 20 percre hűtőbe tesszük, addigra a piskóta is felveszi a formáját.
A krém felével töltjük, a másik felével kívülről bevonjuk. Reszelt citromhéjjal és citrom darabokkal díszítjük.
Fogyasztás előtt érdemes pár órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tenni.